Szent Imre Gitártalálkozó

Kétnapos rendezvényen vehettek részt nálunk ötödik alkalommal, február 12-13-án a klasszikus gitár rajongói. Az első nap négy intézményből tíz zenepedagógus 35 növendéke adott számot tudásáról egy nyilvános hangverseny keretében. Mindenki szabadon választhatott a repertoáron lévő darabok közül, az oldott hangulatú zenélés volt a fő cél. A hangversenyt a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium gitáregyüttese zárta, akik élményszerű előadásukkal mutattak irányt zeneiskolásainknak.

A második nap programja egy szakmai nap keretében valósult meg, ahol aktuális szakmai kérdésekre kerestek választ a gitárt tanító kollégák.

Az esemény szervezője, Mogyorósiné Szűcs Georgina tanárnő szerint, a siker folytatásra kötelez bennünket. Ebben megerősítették Czakó Erika gitárművész, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanszakvezető tanára, a Vikár Sándor Zeneiskola, valamint a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárának szavai is:

„Sok tehetséges gyerkőcöt hallottam ma, a kollégák munkája szintén figyelemre méltó! Remélem még sok közös programunk lesz, ahol találkozhatunk!”

Leave a Reply

%d bloggers like this: