Egyéb kategória

Otthoni dallamok-Online Furulyaverseny

A digitális oktatás ideje alatt a zeneoktatáson belül egyedülálló verseny vette kezdetét az országban, Otthoni Dallamok Online Furulyaverseny néven. A Forrás Alapfokú Művészeti Iskola szervezőinek célja az volt, hogy megmutassák, hogy a magyar furulyás közösség erős és egyre növekvő. Ez sikerült is, hiszen 56 iskola, 165 tanulója jelentkezett a megmérettetésre. Az iskolák között volt a Mi iskolánk is. A kis furulyásoknak egy videó felvételt kellett készíteniük, majd azt elküldeniük, amelyen egy kötelező és egy szabadon választott művet adtak elő. A helyszín lehetett akár a kert, az udvar, a terasz, a növendék saját szobája, vagy éppen a lakás legszebb helyisége. A versenyre való felkészülés – mint ebben a rendkívüli helyzetben minden hangszeres óra-  online videóhívás keretei között zajlott, sokszor dacolva az internetkapcsolat minőségével.

A felkészülés
(online furulyaóra)

A Szent Imrés furulyások közül két tanuló vállalta a szereplést: Tarczy Emma 2.osztályos (I. korcsoport) és Farkas Vanessza 8.osztályos (IV. korcsoport) növendék.

Részvétel a versenyen

Farkas Vanessza korcsoportjában egyedüliként 1. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Vigh-Kacsur Andrea furulyatanár

A diákok szépen megállták a helyüket a versenyben, ügyesen felkészültek, ezzel pedig öregbítették iskolánk hírnevét. Köszönjük a Szülők technikai segítségét és támogatását!

Leave a Reply